Περισσότερα από 10.000 αστικά ακίνητα στην περιοχή θα περιέλθουν στον επόμενο τόνο στην κυριότητα του δημοσίου. Πολλά από αυτά μάλιστα έχουν περάσει ήδη στην κατοχή του Ελληνικού δημοσίου.

Αυτό αποκάλυψε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αχαΐα Κυριακή Αθανασιάδη, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (σήμερα0 στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm.

H κ. Αθανασιάδη αναφέρθηκε σε απερίγραπτες καταστάσεις προσθέτοντας πως έρχεται «τσουνάμι» απώλειας περιουσιών, ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων στην περιοχή.

Υπάρχουν ήδη περιπτώσεις όπου διαμερίσματα κατά το ήμισυ ανήκουν σε ιδιώτη και το άλλο μισό έχει περάσει στην κυριότητα του δημοσίου τόνισε, καθώς ο κάτοχός του για διάφορους λόγους δεν είχε και δεν έχει την δυνατότητα να τα δηλώσει.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΕΔΩ


Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκύψει και για χιλιάδες ιδιοκτησίες από τους δασικούς χάρτες καθώς αστικά ακίνητα χαρακτηρίστηκαν ως ευρισκόμενα σε δασικές εκτάσεις, παρόλο που άλλες ιδιοκτησίες στην ίδια περιοχή έχει αναγνωριστεί πως δεν είναι σε δασική έκταση!!!

Σε άλλες περιπτώσεις, ρετιρέ και δώματα στην Αχαΐα έχουν περιέλθει  ή κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να αποδείξουν την κυριότητά τους ενώ τα διαμερίσματα στους υπόλοιπους ορόφους έχουν δηλωθεί κανονικά.

Πηγή: patrastimes.gr