Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε δραστηριότητα στο χώρο της Δομής Φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης, δραστηριότητα που αφορά έργα υποδομής που έχουν σχέση με δημιουργία καταλυμάτων, πέραν των υφιστάμενων 38 οικίσκων που ήδη χρησιμοποιούνται.
Πρόκειται για κατασκευές τεράστιων τεντών (Rub hall tent) για τη στέγαση ατόμων και, στο χώρο στάθμευσης οχημάτων.
Την ευθύνη της όλης δραστηριότητας την έχει ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο, «Την Δευτέρα 22/03/2021, συναντήθηκα με τον επόπτη του ΔΟΜ ( Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ) κ. Χατζηαυγουστίδη Π. , τελικά στο γραφείο του Δημάρχου κ. Λέντζα Γ.
00:02 / 00:26

Προς το τέλος της συνάντησης συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος Δ.

Ο κ. Χατζηαυγουστίδης απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας ενημέρωσε για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης.
Η απόφαση για τα έργα προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης, που αφορά την κατασκευή τριών ιδιαίτερα μεγάλων μη μόνιμων δομών τύπου τέντας, με διαστάσεις 10μΧ20μ, 10μΧ32μ , 10μΧ32μ για την στέγαση 150 επί πλέον αραβόφωνων ατόμων, ώστε το σύνολο των φιλοξενουμένων στη Δομή να φτάσει τα 400 άτομα, που θα αυξομειώνονται ανάλογα με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.

Μας ενημέρωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου έχει εφοδιαστεί με όλες τις απαιτούμενες άδειες για τις εργασίες.

Δεν σας αναφέρω άλλες λεπτομέρειες τεχνικής φύσης.
Εμείς ως Κοινότητα Μυρσίνης εξακολουθούμε να έχουμε αρνητική θέση για την αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων προσφύγων.

Επίσης ανησυχούμε για την ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της Δομής , παρότι θα χρησιμοποιηθούν χημικές τουαλέτες και ακόμη ανησυχούμε και για το τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, που θα δημιουργήσει η παρουσία των γιγάντιων τεντών.

Πηγή: patrastimes.gr