Τελικά 8 μετατίθενται και 10 εισαγγελικοί λειτουργοί έρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας (και ένας στο Αίγιο) μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο προχώρησε σε μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εισαγγελικών λειτουργών πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Στην κορυφή της «πυραμίδας» των μετατιθέμενων στην Πάτρα βρίσκεται ο Εισαγγελέας Εφετών Νίκος Νικολάου, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Ενώ έρχεται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα από την Κέρκυρα ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Λάμπρος Πατσαβέλλας.

Εξ άλλου το ΑΔΣ τοποθέτησε στην Πάτρα τρεις νεοπροαχθέντες Αντιεισαγγελείς Εφετών. Συγκεκριμένα τον Ηρακλή Πασαλίδη (αδελφό του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή της ΕΡΤ Αλκη Πασαλίδη), την Αλεξάνδρα Κοσμά και την Αλεξάνδρα Μουσούρη.

Από τον δεύτερο βαθμό των δικαστών μετατίθενται και φεύγουν από την Πάτρα τέσσερις αντιεισαγγελείς Εφετών: Παν. Μεϊδάνης (Αθήνα), Ευαγγ. Μάστακας (Ιωάννινα), Καλλιόπη Θεολογίτου (Αθήνα) και Στέφανος Ζαρκαντζιάς (Λάρισα). Σημειωτέον ότι ο τελευταίος είναι ο εισηγητής του Συμβουλίου Εφετών, για την έφεση που έχει ασκήσει η πλευρά των «88» κατηγορούμενων της Αχαϊκής Τράπεζας, κατά της παραπομπής τους σε δίκη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν επηρεάζεται, αφού προβλέπεται από το νόμο η παράδοση της πρότασης του  κ. Ζαρκαντζιά κι ας υπηρετεί σε άλλη Εφετειακή περιφέρεια.

Οι δικαστικοί, σε πρώτο βαθμό, που έρχονται στην Πάτρα είναι οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ιωάννης Παΐσιος από το Αργοστόλι και Νίκος Χατζησιαφαρίκας από τη Μυτιλήνη. Εξ άλλου, μετατίθενται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι Αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Αγγελοπούλου (από Πύργο) και Πηνελόπη-Δανάη Χριστοδουλοπούλου (από Χαλκίδα). Επιπροσθέτως, τοποθετήθηκε ο νεοπροαχθείς Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανάσιος Κολοκοτρώνης στο Αίγιο.

Τέλος, από τον πρώτο βαθμό των δικαστικών λειτουργών, φεύγουν από την Πάτρα ένας άνδρας και τρεις γυναίκες. Συγκεκριμένα, μετατίθενται στην Ηγουμενίτσα Πρωτοδικών ο Αναστάσης Κεσίσης (ήταν ο εισηγητής της πρότασης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την παραπομπή των 88 στελεχών και πελατών της Αχαϊκής Τράπεζας) και στην Λευκάδα η Ανδρομέδα Στεφανίδου. Παράλληλα αλλάζουν έδρα οι Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Βασιλική Δημοπούλου (Κυπαρισσία) και Μαρία Καραγιάννη (Σέρρες).

Πηγή: patrastimes.gr