Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα το πρωϊ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στον χώρο του σωματείου στέλνουν το μήνυμα πως θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου 290 εργαζόμενοι στο νοσηλευτήριο παραμένουν ανεμβολίαστοι και σύμφωνα με το νέο νόμο από την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει: 

“Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΠΟΕΔΗΝ, που προσδιορίζουν και  στηρίζει από Δευτέρα 30/8/2021 και κάθε ημέρα δράσεις στα Νοσοκομεία για την μη εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας (γενικές συνελεύσεις, συνέχιση Απεργίας – Αποχής, καταλήψεις στις Διοικήσεις, συγκεντρώσεις και όποια άλλη δράση αποφασίσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων).
και βάσει των αποφάσεων του Δ.Σ του Σωματείου μας
την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8/21 και συγκεκριμένα στίς ώρες 07:30 πμ – 11:30  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τούς Συναδέλφους σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ, μπροστά από το Σωματείο, για την αντιμετώπιση των εξελίξεων, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την σχετική πίεση που ασκούν στούς Συναδέλφους μας.
Με τις κινητοποιήσεις μας,
ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, που δυστυχώς θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε όλους μας:
– Τόσο στους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ που απειλούνται με αναστολή εργασίας, με αυτόν τον αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό νόμο, ένα μέτρο για το οποίο σαφώς υπήρχαν κι άλλες πιό εφικτές λύσεις.
– Όσο και στους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ που λόγω αυτής της προαναφερόμενης εξέλιξης,  θα κληθούν, θα εξαναγκαστούν και αυτοί, αν και εξουθενωμένοι όπως όλοι, να καλύψουν την λειτουργία του Νοσοκομείου εργαζόμενοι χωρίς άδειες και ρεπό.
– Αλλά και στο Νοσοκομείο που με τα προαναφερόμενα μέτρα δεν εξασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του, με τεράστιες επιπτώσεις στους Ασθενείς, μια ομαλή και πλήρη λειτουργία που είναι αναγκαία και απαραίτητη ειδικά σ΄ αυτήν την φάση της έξαρσης της πανδημίας.
Κάτω λοιπόν απ’ αυτό το πρίσμα
ΚΑΛΟΥΜΕ τους Συναδέλφους μας να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΌΛΟΙ σε ΟΛΕΣ τις σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΕΙΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους  κυβερνώντες και τους  Διοικούντες να προβληματιστούν να αφήσουν την επίδειξη δυνάμεων στην άκρη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιοριστούν με άλλες πιο εφικτές και πιο αποτελεσματικές λύσεις.”

Πηγή: patrastimes.gr