Την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και στο «Καλογρίτσας gate» θα συζητήσει η Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΝΔ περιγράφει τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να διεισδύσει στο χώρο των ΜΜΕ και να ελέγξει την ενημέρωση.

Μεταξύ αλλων αναφέρει: «η παράβαση καθηκόντων του κ. Παππά και οι παράνομες ενέργειες και παραλείψεις του έγκειται τουλάχιστον στο γεγονός ότι ενώ γνώριζε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, καθώς δεν είχε τα χρήματα και το πόθεν έσχες, που απαιτούνταν, επιχείρησε να διασφαλίσει, αλλά και διασφάλισε την παράνομη συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα ζητώντας από τρίτους χρήματα, παραβιάζοντας έτσι τους όρους του διαγωνισμού και εν τέλει αποσκοπώντας στο να λάβει κανάλι ο κ. Καλογρίτσας, το οποίο θα ελεγχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ζητά τον έλεγχο του κ. Παππά για τα αδικήματα της δωροληψίας κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος. Για την έγκριση της πρότασης και την σύσταση της προανακριτικής απαιτείται η θετική ψήφος τουλάχιστον 151 βουλευτών.

Πηγή: patrastimes.gr