Στα φετινά Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας, η «ηρωική αμπελουργία» συνάντησε τις ηρωικές στιγμές της Επανάστασης! Ο θεσμός που αναδεικνύει τους οίνους, την τοπική γαστρονομία και τα εξαιρετικά προϊόντα της Αιγιάλειας, ολοκληρώθηκε γιορτάζοντας την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση, γνωρίζοντας τον αμπελώνα της Αιγιάλειας και τιμώντας τις ιστορικές στιγμές της.

Η πολύ σημαντική συνεργασία των Οινοξενείων με το πρόγραμμα Μοριάς 21’ – μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου – έδωσε μεγάλη εξωστρέφεια στον θεσμό αφού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ο chef Λευτέρης Λαζάρου, ο συνεργάτης του Γιάννης Υφαντίδης και ο Master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το τριήμερο ξεκίνησε με μια λαμπρή γαστρονομική εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη των Οινοξενείων και επιμελήθηκε ο chef Λευτέρης Λαζάρου στο κτήμα «Λιόπετρο» στη Φωνησκαριά.

Το ξεχωριστό μενού, εμπνευσμένο από το 1821 και τις γεύσεις της Αιγιάλειας από τον Λευτέρη Λαζάρου και συνδυασμένο αρμονικά με τους εκλεκτούς οίνους της περιοχής από τον οινολόγο Τάσο Δροσιάδη, έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να βιώσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ο γνωστός chef εκθείασε την Αιγιάλεια και τον εξαιρετικό πρωτογενή της τομέα αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πηγή: patrastimes.gr