Επανεκκίνηση του τουρισμού σήμερα και «ανοίγει τα φτερά του» το Αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο σήμερα υποδέχεται την πρώτη πτήση με τουρίστες από την Γερμανία.

Οι προσδοκίες για την φετινή τουριστική σεζόν στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας είναι μεγάλες, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας η χώρα μας δεν φιλοξένησε επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού για να απολαύσουν τις διακοπές τους.
Φέτος, όλοι ελπίζουν να ανατραπεί το κλίμα και να κινηθεί η ατμομηχανή του τουρισμού, η οποία αποτελεί την «βιομηχανία» για την οικονομία μας.

Η πρεμιέρα της επανεκκίνησης του τουρισμού θα γίνει σήμερα στο αεροδρόμιο του Αράξου με μια τελικά πτήση στις 4:45 με 90 επιβάτες, από Ανόβερο και Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Εντός του μήνα, αναμένονται επίσης, πτήσεις από την Γερμανία στις 18 Μαΐου, στις 25 Μαΐου και στις 28 Μαΐου, ενώ στις 21 Μαΐου αναμένεται μία ακόμη άφιξη από το Βέλγιο.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε εφαρμογή κατά την άφιξη των τουριστών στο αεροδρόμιο, είναι σε ισχύ –τουλάχιστον προς το παρόν- αυτά τα περσινά. Ειδικότερα, οι επιβάτες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών πριν την πτήση τους και φθάνοντας να συμπληρώνουν την ειδική ταξιδιωτική φόρμα, ενώ παράλληλα, προβλέπονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την άφιξη στον προορισμό τους, που στην περίπτωση του αεροδρομίου του Αράξου και φέτος όπως και πέρυσι είχαν αναλάβει γιατροί της 116 ΠΜ του Αράξου.

Πηγή: patrastimes.gr