Τα προνόμια και οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να εξειδικευτούν την επόμενη εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και επισημαίνοντας ότι το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός.

Η ζωή θα γίνει ξανά κανονική

Όπως τόνισε η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μια τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54% και οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική.

Με αυστηρότερα πρωτόκολλα ο επιχειρηματίας που επιλέγει να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί

Οι επιχειρηματίες της εστίασης, όπως αποκάλυψε, θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο με εμβολιασμένους ή με όσους έχουν νοσήσει.

Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Εμβολιασμοί 18αρηδων

Για τους εμβολιασμούς εφήβων κάτω των 18 ετών, εκτίμησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού αφού προηγηθεί η σχετική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Αντικοινωνική και με σκοπιμότητες η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Για τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την ώρα των εξετάσεων για τα Πρότυπα σχολεία τη Δευτέρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι αντικοινωνική και υποκρύπτει σκοπιμότητες που θέτουν εμπόδια στην εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το δημόσιο σχολείο και αυτές οι αντιδράσεις βρίσκονται απέναντι στην ανοιχτή δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι αναμένει από την ΟΛΜΕ να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση.

Πηγή: patrastimes.gr