Σε αυτεπάγγελτο έλεγχο για τη δημοσίευση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών στη ιστοσελίδα meaculpa με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» που αναπαρήγαγε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, προχωράει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Θα ζητηθεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα νηπίων μεταναστών οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να εντοπιστεί από πού προήλθε και ποιος έκανε την διαρροή. Τα στοιχεία, που θα συγκεντρωθούν, θα αποσταλούν στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα διερευνήσει ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αρχή, εκτός από τα ονόματα των μαθητών δημοσιεύτηκε και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου. Για όλους τους παραπάνω λόγους, κινήθηκε η διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ως εξής:

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Πηγή: patrastimes.gr