Βγαλμένη από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας μοιάζει η πόλη που σκοπεύει να χτίσει ως το 2050 ο Ιλον Μασκ στον πλανήτη Αρη, σύμφωνα με τις προβλέψεις Τεχνητής Νοημοσύνης.

planet musk creepy ai reveals 770428000

Αν και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εκτιμήσει ότι οι άνθρωποι θα ζουν μέσα σε γυάλινους θόλους στον κόκκινο πλανήτη, η Τεχνητή Νοημοσύνη DALLE της εταιρίας OpenAI, στην οποία απευθύνθηκε η αμερικανική έκδοση της εφημερίδας «The Sun», διαφωνεί κάθετα. Με βάση τις προβλέψεις της για την τεχνολογική πρόοδο της ανθρωπότητας την τελευταία δεκαετία, παρουσίασε τα σχέδιά της από τη φουτουριστική πόλη, στα οποία δεν υπάρχει ανάγκη από θόλους για να συγκρατούν το απαραίτητο για την αναπνοή των ανθρώπων οξυγόνου.

planet musk creepy ai reveals 770428039

Τεράστιοι ουρανοξύστες με αρχιτεκτονική βγαλμένη από το μέλλον θα φιλοξενούν τους εποίκους του Αρη, ενώ διάσπαρτα κτίρια θα αποτελούν τους χώρους εργασίας. Γιγάντια ρομπότ θα κάνουν τις πιο βαριές εξωτερικές δουλειές, ενώ βλάστηση στο μέγεθος θάμνων φαίνεται ότι θα δημιουργεί οξυγόνο για την ατμόσφαιρα.

planet musk creepy ai reveals 770428094

planet musk creepy ai reveals 770428053

planet musk creepy ai reveals 770428043

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr