Καλλιτέχνες διαβάζουν παραμύθια μέσω διαδικτύου για τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ στον Χολαργό και στη Ρόδο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που άρχισε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, που ήταν προχθές.

Η Μαρία Κορινθίου διάβασε το παραμύθι που έγραψε η ίδια με τίτλο «Η παραμυθοποιός». Η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, θεατρικών έργων και σκηνοθέτρια Κάρμεν Ρουγγέρη επέλεξε έναν από τους μύθους τους Αισώπου, «Την κότα με το χρυσό αβγό». O ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Τσαλταμπάσης αφηγήθηκε έναν από τους άθλους του Ηρακλή, ενώ η Μαρία Σολωμού διάλεξε να διαβάσει το βιβλίο «Μια θάλασσα πλαστικά».

Η Ναταλία Δραγούμη προτίμησε το παραμύθι «Η Πουπού και η Καρλότα», ενώ η Ιωάννα Ασημακοπούλου διάλεξε τα «Τρία μικρά λυκάκια» του Ευγένιου Τριβιζά. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έπαιξε στα παιδιά διαδικτυακό κουκλοθέατρο, ενώ η Μπέττυ Μαγγίρα διάβασε παρέα με τις δύο κόρες της τον «Πρασινοπασχαλιά».

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης αφηγήθηκε το παραμύθι «Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι» και η Ζέτα Δούκα διάβασε με τη σειρά της τη «Γούνα της αλεπούς» και το «Κάτι άλλο». Ο Μελέτης Ηλίας αφηγήθηκε την «Ιστορία του Καμ και της Κοραλλένιας», ενώ η γνωστή γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη έδειξε εύκολες ασκήσεις στα παιδιά για να υιοθετήσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής.

Πηγή: espressonews.gr