Δύσκολες ώρες για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και πρώην σύζυγο της Μάρθας Καραγιάννη Μίμη Στεφανάκο. Ο πάλαι ποτέ γυναικοκατακτητής και άσος των γηπέδων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στο δεξί πόδι.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει σαν παλικάρι το πρόβλημα της υγείας του. «Δεν το βάζω κάτω, θα το προσπαθήσω, παρόλο που έφτασα 84 ετών! Θα το παλέψω και όπου βγει» λέει ο Στεφανάκος αποκλειστικά στην «Espresso» και τον Νίκο Νικόλιζα μέσα από το δωμάτιο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου βρίσκεται. «Ο καθηγητής Ιατρικής που με παρακολουθεί, ο κ. Γιώργος Καραχάλιος, μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να έχω υπομονή. Είναι μια δύσκολη εγχείρηση που θέλει χρόνο για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Ωστόσο εγώ δεν φοβήθηκα τόσα χρόνια που μένω μόνος μου σε ένα απομονωμένο χωριό της Μάνης, θα φοβηθώ την εγχείρηση;» λέει χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του!

Ο Μίμης Στεφανάκος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές και η δημοτικότητά του έφτασε στα όρια του μύθου. Όχι μόνο γιατί έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας παράλληλα προτάσεις στην καριέρα του από την Ιντερ, την Μπαρτσελόνα και τη Φενερμπαχτσέ, αλλά και επειδή, εκτός από τη Μάρθα Καραγιάννη, με την οποία έφτασε έως τα σκαλιά της εκκλησίας, στην αγκαλιά του είχαν πέσει πολλές διάσημες, μεταξύ αυτών και η Μελίνα Μερκούρη. Ο μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του -εκτός γηπέδων- έγινε τον Οκτώβριο του 1960, όταν αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της Φίνος Φιλμ Μάρθα Καραγιάννη. Ωστόσο ο λαμπερός γάμος τους έμελλε να τελειώσει άδοξα έναν χρόνο αργότερα, όταν το ζευγάρι έχασε το παιδί που έφερε στον κόσμο λίγο μετά τη γέννησή του.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Μίμης Στεφανάκος αποφάσισε να απομονωθεί σε ένα χωριό της Μάνης, εκεί όπου ο πατέρας του είχε έναν μικρό ελαιώνα με ένα σπίτι. Πριν από μερικούς μήνες μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκε λεπτομερώς τόσο στον γάμο του με τη Μάρθα Καραγιάννη και το «λάθος» που έγινε μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χωρίσουν όσο και για την απομόνωσή του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Εμείς να του ευχηθούμε περαστικά και να γυρίσει σιδερένιος πίσω στο «καταφύγιό» του στη Μάνη.

Πηγή: espressonews.gr