Οι κ.κ. Ιάκωβος Κουτλάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτμου, Χριστίνα Τετράδη, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, και Γεράσιμος Δαμουλάκης, ξενοδόχος στη Μήλο, μίλησαν σχετικά με την αγωνία επιχειρηματιών και εργαζομένων για το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, σύμφωνα και με τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

«Χαίρομαι που στη Μήλο θα εμβολιαστούμε γιατί είμαστε στα νησιά με κάτω από 10.000 κατοίκους. Οι συμπατριώτες μου είναι αισιόδοξοι γιατί έτσι και οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να δουλέψουν καλά και να υποδεχτούν τους τουρίστες. Το μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας είναι ότι τα νησιά μας είναι covid free προορισμοί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να τα επισκεφτούν. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το νησί της Μήλου και έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε κρατήσεις. Οι κρατήσεις ξεκινούν από αρχές Ιουνίου», είπε ο κ. Δαμουλάκης.

«Σας μιλάω από ένα νησί, την Πάτμο, όπου δεν υπάρχει κορονοϊός. Δεν υπάρχουν κρούσματα εδώ και αρκετό καιρό. Από την αρχή της πανδημίας, είχαμε ελάχιστα κρούσματα στην Πάτμο. Είμαστε ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός και είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους τουρίστες. Ήδη έχει εμβολιαστεί πάνω από το 20% των κατοίκων. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων. Έχουμε κρατήσεις πολλές για Ιούλιο και Αύγουστο και λίγες τον Ιούνιο, αλλά όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Για το Πάσχα, όμως, ενώ η Πάτμος είναι μοναδικός προορισμός για αυτές τις ημέρες, έχουμε μηδαμινές κρατήσεις, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Θα έχουμε κίνηση το Πάσχα αν αρθεί το μέτρο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κουτλάκης.

«Ξεκινάμε τα πιλοτικά ανοίγματα. Ήδη έχει ξεκινήσει και το άνοιγμα στη Ρόδο. Έχει ανακοινωθεί ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε μικρότερα covid – free νησιά, από χώρες που έχουν υπογράψει με την Ελλάδα τις σχετικές συμφωνίες, όπως το Ισραήλ. Έχουμε την ημερομηνία ορόσημο στις 14 Μαΐου. Κρατήσεις περιμένουμε κυρίως προς τα τέλη Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε επιμήκυνση της θερινής περιόδου και θα έχουμε έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Όλα όμως εξαρτώνται από την πανδημία. Θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μιλάμε και για εμβολιασμούς στο χώρο του τουρισμού, άρα θα είμαστε θωρακισμένοι. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν και οι κρατήσεις», ανέφερε από την πλευρά της η κυρία Τετράδη.

Πηγή: patrastimes.gr