Άλλους 1.269 θανάτους κατέγραψαν οι υπηρεσίες υγείας της Βραζιλίας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 46.510 νεκρούς. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν 32.188 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 955.377. Και εδώ, ο μοναδικός υψηλότερος αριθμός μολύνσεων σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου είναι αυτός των ΗΠΑ.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (ΠΑΟΥ).

Στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων εντοπίζεται σχεδόν το ένα τέταρτο των σχεδόν 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αμερικανική ήπειρο και σχεδόν το 25% των θανάτων, σύμφωνα με τον ΠΑΟΥ.

Ο Οργανισμός συνέστησε στη Βραζιλία και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής να ενισχύσουν τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αργά και προσεκτικά.

Αλλά ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐρ Μπολσονάρο, εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή στα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλές πόλεις και πολιτείες της χώρας έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, παρά το ότι η καμπύλη της επιδημίας, βάσει των αριθμών, συνεχίζει να βρίσκεται σε άνοδο.

Κοντά στους 20.000 θανάτους και το Μεξικό

770 νέους θανάτους, το τελευταίο 24ωρο, σχετιζόμενους με τον Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού, ενώ καταγράφηκαν και 4.930 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 19.080 θανάτους επί συνόλου 159.793 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα πως στην πραγματικότητα, ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Πηγή: patrastimes.gr