Την άποψη ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πρέπει να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους εξέφρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, λίγο προτού ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο εκλιπών θα ταφεί στο Τατόι, ως απλός ιδιώτης.

lykourezos1

«Νομίζω δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση. Υπήρξε αρχηγός κράτους για πολλά χρόνια» δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον τέως βασιλιά των Ελλήνων.

IMG 6411

Παράλληλα, τόνισε: «Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε ένα κομμάτι σημαντικό της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Εχασε το δημοψήφισμα του 1974 και έκτοτε έγινε έκπτωτος, είναι ο τέως βασιλιάς. Βασιλιάς, όμως, υπήρξε».

teos 3

Κάνοντας μια αναδρομή πίσω στο παρελθόν, ο ίδιος ανέφερε: «Τον Κωνσταντίνο τον γνώριζα πριν παντρευτεί τη Μαρία και πριν γίνει διάδοχος. Κατά τη διάρκεια της χούντας είχαμε συχνή επαφή στο Λονδίνο, στη Ρώμη.

vasilas konstantinos87Με τιμούσε με τη φιλία του και είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος, πολύ ειλικρινής και απλός. Με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Το τι προσέφερε ως βασιλεύς θα το κρίνει η Ιστορία».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr