Σε άμεσο κίνδυνο θα έθετε την δημόσια υγεία ένας ασυνείδητος αλλοδαπός, που είχε στήσει «μαγαζάκι» για να πωλεί πλαστά μοριακά τεστ σε άτομα τα οποία ήθελαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ενώ διέθετε προς πώληση και πλαστά διαβατήρια!

Ο 34χρονος αλλοδαπός υποβλήθηκε σε έλεγχο από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου μόλις αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου από το πλοίο της γραμμής που έφτασε από τον Πειραιά και στην κατοχή του βρέθηκαν τρία πλαστά διαβατήρια και τρία πλαστά πιστοποιητικά PCR τεστ για COVID 19 με αρνητικό αποτέλεσμα στα ίδια ονόματα.

Κατά την σύλληψή του, βρέθηκαν ακόμη πάνω του ένα πλαστό πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού τεστ με τα δικά του στοιχεία, το οποίο χρησιμοποίησε για να ταξιδέψει, ενώ κατασχέθηκαν και 1.000 ευρώ που εξετάζεται αν ήταν μέρος της αμοιβής του από την πώληση των πλαστών πιστοποιητικών.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που του άσκησε δίωξη για πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράβαση των μέτρων κατά της διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας και διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων.

Πηγή: patrastimes.gr