Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 3 Ιουνίου, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον αστυνομικό στη Ρόδο, που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, και στη συνέχεια, αφού έσπασε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε και το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.

Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου υπεράσπισής του, δήλωσε πως ψυχικά είναι υγιής και δεν έχει αντίρρηση να εξεταστεί. Το Δικαστήριο θέλει σε κάθε περίπτωση να ελέγξει αν έχει το ακαταλόγιστο ή μερικό καταλογισμό προκειμένου να διεξάγει ορθή δικανική πεποίθηση.

Οπως αναφέρει η “Δημοκρατική”, ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαΐου 2021, περίπου στις 10 το πρωί, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.

Ο κατηγορούμενος βγήκε εν συνεχεία από το φορτηγό κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έσπασε τους υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στον χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντάς τον.

Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στην γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο!

Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από άλλους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του. Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο Αστυνομικός Διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου, ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή.

Πηγή: patrastimes.gr