Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται, με τις ηλικίες 30-39 και 40-44 να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν αύξηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr τη Μεγάλη Δευτέρα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859, τη Μεγάλη Τετάρτη υπολογίζεται πως ξεπεράσαμε τους 62.968 εμβολιασμούς, ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.

Μάλιστα, αρκετοί νέοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περίπου 200.000 ραντεβού.

Έρχονται οι 45-49
Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 45-49, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τα τρία εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

Περιμένοντας τους άνω των 18
Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους υπόλοιπους ενήλικες επιθυμούν να εμβολιαστούν.

«Πρέπει πολύ σύντομα να δοθεί η δυνατότητα -όπως και θα δοθεί- οι άνω των 18 να εμβολιαστούν», επεσήμανε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Ερωτηθείσα αν μπορεί μέσα στον Μάιο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των 20άρηδων, η κ. Ράπτη απάντησε: «Ο προγραμματισμός των ραντεβού ναι, ευελπιστούμε και να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο».

Για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών μίλησε τις προηγούμενες ημέρες και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Πηγή: patrastimes.gr