Ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών των πολιτών ηλικίας 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο επταήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε, ωστόσο, πως ο ιός παραμένει «εδώ» και απαιτείται πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων αυτοπροστασίας.

Ως προς την εμβολιαστική εκστρατεία, είχε προηγηθεί το άνοιγμα την περασμένη εβδομάδα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, ενώ στόχος είναι μέχρι τις 7 Ιουνίου, να έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr