Οι συναθροίσεις άνω των έξι προσώπων, σε εξωτερικούς χώρους, απαγορεύονται σε όλη τη Γαλλία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εφαρμόσουν «αυστηρά» αυτό το μέτρο, δηλαδή να μην συγκεντρώνονται πάνω από 6 άτομα σε πάρκα ή άλλους εξωτερικούς χώρους στα 16 διαμερίσματα της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο». Μεταξύ αυτών είναι η περιοχή του Παρισιού, η περιφέρεια της Νίκαιας και ο γαλλικός βορράς.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τις διαδηλώσεις που έχουν δηλωθεί στις αρχές. Επίσης, δεν εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις πολύτεκνες οικογένειες ή στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους, εξήγησε νωρίτερα το περιβάλλον του υπουργού. Από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου ζητήθηκε να επιδείξουν «κοινή λογική» κατά την εφαρμογή των μέτρων.

Οι αρχές θα κάνουν επίσης ελέγχους στα διόδια και στους σταθμούς λεωφορείων και τρένων, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη.

Πηγή: patrastimes.gr