Το Σίδνεϋ, μία από τις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που υποδέχονται πρώτες κάθε χρονιά την Πρωτοχρονιά και το νέο έτος, με μία δημόσια αντίστροφη μέτρηση.

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από το διάσημο κτίριο της Όπερας, ωστόσο για φέτος απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Η απαγόρευση έγινε μετά από ένα ξέσπασμα των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Από μια αναζωπύρωση της πανδημίας COVID-19 στα προάστια της βόρειας ακτής της πόλης στα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν καταγραφεί 125 περιστατικά μόλυνσης, μετά και τα πέντε νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν σήμερα.

Περίπου 250.000 άνθρωποι στην περιοχή αυτή θα πρέπει να μείνουν σε αυστηρό lockdown μέχρι την 9η Ιανουαρίου. Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε στην εφαρμογή περαιτέρω περιορισμών στα ήδη υποτονικά σχέδια για τη φετινή Πρωτοχρονιά. Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν απαγόρευσε τη μαζική προσέλευση ανθρώπων στο κέντρο του Σίδνεϋ τη νύχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ περιόρισε τον αριθμό των ανθρώπων στις υπαίθριες συγκεντρώσεις στα 50 άτομα.

Ο φόβος για υπερμετάδοση και η διαφορετική Πρωτοχρονιά
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε γεγονός υπερμετάδοσης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε η Μπερετζικλιάν στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση των πυροτεχνημάτων από το σπίτι είναι για τους κατοίκους της πολιτείας ο «πιο ασφαλής τρόπος» για να τα παρακολουθήσουν. «Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θέλουμε να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε πλήθος κόσμου στις παραλιακές περιοχές γύρω από το Σίδνεϊ», τόνισε η ίδια.

Πηγή: patrastimes.gr