Σαράντα ασύρματες κάμερες από τα σοκάκια έως και τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου για “ελαφροχέρηδες” και εισβολείς σε βίλες, 15 drones στην επίβλεψη των… κορoνοπάρτι, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί μετακομίζουν από αύριο, τουλάχιστον για ένα 6μηνο, στο νησί των ανέμων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τροχαίων ατυχημάτων και παραβάσεων και παράνομη μετανάστευση.

 Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Η υλικοτεχνική αναβάθμιση και η ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό έρχεται στο πλαίσιο στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, η οποία προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο, όπως και της αντίστοιχης στην Σαντορίνη. Ο επικεφαλής αξιωματικός αλλά και το προσωπικό θα εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί στη Μύκονο μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των ομάδων “τσαντάκηδων” και διαρρηκτών, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και των μυστικών κορωνοπάρτι σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού.

Η Υποδιεύθυνση θα χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας-Αλλοδαπών. Η επιλογή των αστυνομικών που θα φθάσουν αύριο, είναι κυρίως νεαρής ηλικίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις που τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν υπηρετήσει στην Μύκονο, και δεν έχουν δημιουργήσει ύποπτες “εξαρτήσεις” με μεγαλοπαράγοντες του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τουλάχιστον 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί ενώ μέσω τουριστικής περιόδου, το αεροδρόμιο του νησιού για την διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων.

Οι τουλάχιστον 40 ασύρματες κάμερες που τοποθετούνται σε κολώνες πολυσύχναστων σημείων του νησιού, από την Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τα drones θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αγοράς καμερών, drones, μοτοσυκλετών χαμηλού κυβισμού, και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Πηγή: patrastimes.gr