Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να κληθεί σε απολογία στον ανακριτή ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις εις βάρος του καταγγελίες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στον ανακριτή οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και άλλοι μάρτυρες.

Η πιο σοβαρή μαρτυρία είναι της ηθοποιού η οποία καταγγέλλει ότι βιάστηκε, όταν πήγε για ραντεβού στο καμαρίνι του Φιλιππίδη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενη συνεργασία τους.

Η δεύτερη μάρτυρας είναι νεαρή ηθοποιός, η οποία έψαχνε επίσης για δουλειά και τον συνάντησε στο καμαρίνι του, όπου τη χάιδεψε και τη φίλησε χωρίς τη θέλησή της, ενώ προσπάθησε να την εξωθήσει σε πεολειχία. Η κοπέλα ούρλιαξε και έφυγε, αλλά ο Φιλιππίδης συνέχισε να την παρενοχλεί τηλεφωνικά.

Η τρίτη βασική μάρτυρας κατά του Πέτρου Φιλιππίδη είναι γνωστή ηθοποιός, την οποία προσπάθησε να αποπλανήσει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις θα κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος, ο οποίος δύναται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο και να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο ηθοποιός μπορεί να προσκομίσει απολογητικό υπόμνημα, ενώ θα προσέλθει ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί προφορικά και να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις που θα έχουν ανακύψει κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Επικίνδυνος

Στη συνέχεια ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα κρίνουν αν είναι επικίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων στο μέλλον προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης που προηγήθηκε της άσκησης ποινικών διώξεων προσήλθαν για να καταθέσουν μόλις επτά από τους συνολικά 54 μάρτυρες υπεράσπισης που υποστήριζε η πλευρά του Φιλιππίδη πως θα καταθέσουν. Στους επτά μάρτυρες υπεράσπισης συμπεριλαμβάνεται και η σύζυγός του Ελπίδα.

Για την υπόθεση έχει καταθέσει και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας της πλευράς Φιλιππίδη, αν και το αγνοούσε. Σε χθεσινές δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σπύρος Μπιμπίλας διευκρίνισε:

«Θα μπορούσα να πω όχι και να μην καταθέσω, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου κάτι τέτοιο. Κατέθεσα αυτά που έχω στην ψυχή μου αυτά τα 30 χρόνια που γνωρίζω τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εγώ απλά υπερασπίστηκα την αλήθεια και διευκρινίζω πως όταν κλήθηκα από τον εισαγγελέα, δεν γνώριζα ποιον καταγγελλόμενο αφορά. Είπα την αλήθεια. Αυτά που έχω αντιληφθεί στις συνεργασίες μου και με αυτόν αλλά και αυτά που μου είπαν φίλες μου με τις οποίες συνεργάστηκα πολλά χρόνια».

Πηγή: espressonews.gr