Η Χειρονομία που Προκάλεσε Αναταραχή στο Τουρκικό Μπάσκετ

Η Χειρονομία που Προκάλεσε Αναταραχή στο Τουρκικό Μπάσκετ

Ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και του Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει ένταση στο τουρκικό μπάσκετ, με αφορμή μια χειρονομία του προπονητή Εργκίν Αταμάν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Αταμάν, γνωστός για την αφοσίωσή του στη Γαλατά, έκανε μια κίνηση με τα δάχτυλα των χεριών του, δείχνοντας το σκορ 3-1, που αναφέρεται στη νίκη της Γαλατά εναντίον της Φενέρμπαχτσε στο ποδόσφαιρο.

Η εν λόγω χειρονομία δεν έγινε αποδεκτή από τους φιλάθλους και τους παράγοντες της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. Σε αυτή, δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν παίκτη τους να συμμετάσχει στην Εθνική Τουρκίας όσο ο Αταμάν είναι ο προπονητής της ομάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η στάση του Αταμάν αποτελεί ασέβεια προς την κοινότητα και το κύρος της Εθνικής Ομάδας. Οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε τονίζουν ότι αυτή η ενέργεια είναι αντίθετη με τις βασικές αρχές του σεβασμού και της αμεροληψίας, οι οποίες απαιτούνται από τον προπονητή της Εθνικής. Ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν πρόκειται να στείλουν παίκτες στην Εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του Αταμάν.

Πηγή: tovima.gr