Ολυμπιακός εναντίον Λιόν στην πρεμιέρα του Europa League: Ανάλυση και προσδοκίες

Ολυμπιακός εναντίον Λιόν στην πρεμιέρα του Europa League: Ανάλυση και προσδοκίες

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase Europa League πραγματοποιείται στο γήπεδο της Λιόν, το βράδυ της Πέμπτης (26/9, 22:00). Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο, τη Λιόν. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του έχει αναλύσει τη Λιόν, επισημαίνοντας περισσότερο τη σημασία της εφαρμογής του αγωνιστικού πλάνου από τους παίκτες του.

«Δεν έχει σημασία ποιος παίκτης είναι εκτός και ποιος γίνεται αλλαγή», δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ, υπογραμμίζοντας την αξία της ιδέας του παιχνιδιού. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η διάρκεια της σεζόν φέρνει τραυματισμούς και τιμωρίες, γι’ αυτό και το ρόστερ πρέπει να είναι μεγάλο. Ο προπονητής απηύθυνε επίσης την ανάγκη να αποδείξουν εκ νέου την καλή τους εικόνα, τονίζοντας ότι σε μια καινούργια διοργάνωση, θα πρέπει να αρχίσουν απ’ την αρχή.

Ο Σαντιάγο Έσε, εκπροσωπώντας τους παίκτες, τόνισε πως δεν πρέπει να βιάζονται να κρίνουν την ομάδα με βάση τα πρώτα αποτελέσματα. «Είμαστε στην αρχή της σεζόν και καθώς μπαίνουμε σε αγωνιστικό ρυθμό, μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα την εικόνα μας», σημείωσε. Ο Αργεντίνος μέσος ανέφερε ότι γίνεται συνεχής αυτοκριτική και πως οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να διατηρήσουν τον σεβασμό που κέρδισαν την προηγούμενη χρονιά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να μένουμε σε κακά αποτελέσματα, αλλά να δούμε πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε». Στο τέλος, ο Μεντιλίμπαρ επεσήμανε τη δέσμευσή του να κυνηγήσουν τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, δηλώνοντας πως είναι πάντα απαιτητικός με τους παίκτες του.

Πηγή: tovima.gr