«Πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ. έχει δημιουργήσει η δράση επιτήδειων απατεώνων που αλωνίζουν στα χωριά της ορεινής Αχαΐας, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, “ψαρεύοντας” ηλικιωμένους.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί από τους ηλικιωμένους, έχοντας πάρει την σύνταξη τους έχουν φύγει από την Πάτρα και γενικότερα από την βάση τους για να πάνε να μείνουν στα χωριά τους, για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό.

Έτσι, σε αρκετά χωριά μένουν πλέον ηλικιωμένοι σε μόνιμη βάση, αποτελώντας έναν εύκολο στόχο για τους επιτήδειους που γνωρίζουν ότι οι απομακρυσμένες αυτές περιοχές του νομού έχουν συνήθως ένα σημαντικό έλλειμμα αστυνόμευσης.

Το περιστατικό που έγινε στο Σκεπαστό Καλαβρύτων όταν δύο άνδρες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, κατόρθωσαν να ξεγελάσουν μία ηλικιωμένη, αρπάζοντας της πάνω από 10.000 ευρώ, είναι μόνο ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο δράστες στην Αθήνα και στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για οργανωμένη σπείρα που προέρχεται από την πρωτεύουσα και βάζει συγκεκριμένους στόχους σε απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας, ξαφρίζοντας τους ηλικιωμένους που φυλάσσουν στα σπίτια τους τις οικονομίες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο δράστες στην κλοπή του Σκεπαστού έχουν προχωρήσει και σε άλλες παρόμοιες κλοπές και απάτες, όχι μόνο στα χωριά της Αχαΐας, αλλά και σε άλλες απομονωμένες περιοχές της επικράτειας.

Πηγή: patrastimes.gr