O Δημήτρης Μπάσης, λίγο πριν εγκαινιάσει το Mykonos Art Festival, με τη συναυλία που θα δώσει με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Σόλων Τσούνη στην Άνω Μερά, μίλησε στο “Mykonos Post”.

Ο Δημήτρης Μπάσης συναντά επί σκηνής τη Ρίτα Αντωνόπουλου σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση. Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο καταξιωμένος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, μια φωνή σπάνιας ποιότητας και τεχνικής που έχει αποδώσει με μοναδικό τρόπο μερικά από τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια και κομμάτια από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, και η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις κορυφαίες φωνές του σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού, θα ερμηνεύσουν κάποια από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια γνωστών συνθετών σε στίχους μεγάλων ποιητών και στιχουργών.

Μαζί τους επί σκηνής, ο Σόλων Τσούνης, που θα απαγγείλει στίχους και πεζά αγωνιστών του 1821 και συγχρόνων τους. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον βαθύ γνώστη του ελληνικού τραγουδιού και της αισθητικής του, τον συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ενώ η ορχήστρα που θα εκτελέσει τα τραγούδια με λεπτομέρεια, καλλιτεχνική συνέπεια και υψηλή αισθητική αποτελείται από κορυφαίους στον τομέα τους μουσικούς.

“Η πρώτη φορά που ήρθα στην Μύκονο ήταν ως παραθεριστής πριν από πολλά χρόνια. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω συναυλία εδώ. Η πρώτη ήταν με την λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο θέατρο της Λάκκας. Αυτό που με γοήτευσε στην Μύκονο είναι οι πανέμορφες παραλίες της. Πρόκειται για ένα ξακουστό νησί, που θέλεις να ανακαλύψεις τις φυσικές ομορφιές του, που είναι πολύ πιο σπουδαίες από όλα τα υπόλοιπα. Ήρθα πριν από λίγες ώρες με το που πάτησα το πόδι μου, έχω την αίσθηση ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα στο νησί. Μίλησα με ορισμένους ντόπιους και μου είπαν πως σιγά σιγά τα πράγματα γίνονται καλύτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν”

“Αυτό που κρατάω από την πανδημία είναι πως πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου. Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη κατάσταση, να μην ξαναγίνoυν lockdown”
Η Μύκονος είναι ουσιαστικά ο πρώτος σταθμός της περιοδείας σας;

Ουσιαστικά η συναυλία που θα δώσουμε σήμερα στην Μύκονο εγκαινιάζει τις συναυλίες που θα δώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Πριν από ένα μήνα επέστρεψα από την Αυστραλία που ήμουν σε ένα μεγάλο tour. Το συγκεκριμένο project με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Σόλων Τσούνη περιλαμβάνει έξι συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και φυσικά μέσα στο καλοκαίρι θα κάνω και εγώ συναυλίες με την ορχήστρα μου και το προσωπικό μου ρεπερτόριο.

Χρόνος για διακοπές θα βρεθεί ανάμεσα στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις;

Σίγουρα θα βρεθεί χρόνος για διακοπές, καθώς ο χώρος των θεαμάτων και του πολιτισμού δεν έχει επανέλθει στο 100%.

Πως βιώσατε το μεγάλο αυτό διάστημα με τις καραντίνες και τον κορωνοϊό, δεδομένου πως όλες σχεδόν οι δραστηριότητες-ειδικά στον χώρο του κινείστε εσείς- είχαν μπει στο πάγο;

Στην αρχή, οι πρώτοι μήνες, ήταν μήνες χαλάρωσης, έμπνευσης και περισυλλογής. Επιτέλους βρέθηκα με την οικογένειά μου και πέρασα ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Δυστυχώς, όμως, αυτή η κατάσταση κράτησε πολύ και κάποια στιγμή, όλο αυτό άρχισε να μην μου αρέσει καθόλου. Τα βάζεις με τον εαυτό σου και με την κατάσταση. Από ένα σημείο και μετά φοβάσαι, διότι βλέπεις πως αυτό το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο νόμιζες. Χάνεις φίλους. Ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Αυτό που κρατάω από την πανδημία είναι πως πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου. Ελπίζω να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη κατάσταση, να μην ξαναγίνoυν lockdown και οι χώροι των θεαμάτων και του πολιτισμού να μπούν σε μια κανονικότητα.

Πηγή: patrastimes.gr