Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές περιπέτειες του τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος άσκησε έφεση στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου, που έδινε το πράσινο φως στην πρώην ερωμένη του να τον μηνύσει για την ψυχική οδύνη που της προκάλεσε με τις πράξεις του.

Η Κορίνα τσου Σάιν-Βίτγκενσταϊν, Δανή επιχειρηματίας, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Χουάν Κάρλος ζητώντας αποζημίωση για όσα δεινά υπέστη την περίοδο που, όπως ισχυρίζεται, την κατασκόπευε και την παρενοχλούσε.

Αν και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Χουάν Κάρλος επιχειρηματολόγησαν λέγοντας ότι δικαιούται ασυλία στα βρετανικά δικαστήρια ως ανώτερο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, ο δικαστής Νίκλιν απεφάνθη ότι από τη στιγμή που παραιτήθηκε από τον θρόνο δεν δικαιούται ασυλία, ως εκ τούτου η αγωγή σε βάρος του θα εκδικαστεί κανονικά. Η πλευρά του Κάρλος, όμως, είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους, καταθέτοντας έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα.

Η Κορίνα τσου Σάιν-Βίτγκενσταϊν, με την οποία ο Χουάν Κάρλος απατούσε τη βασίλισσα Σοφία από το 2004 έως το 2009, διεκδικεί αποζημίωση ύψους «δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», κατηγορώντας τον για «παράνομη μυστική και απροκάλυπτη παρακολούθηση». Η παράνομη σχέση τους βγήκε στη δημοσιότητα το 2012, όταν ο τότε βασιλιάς έσπασε το ισχίο του στη διάρκεια εκδρομής σαφάρι στην Μποτσουάνα, όπου εκείνη τον συνόδευε ως φίλη. Η Κορίνα ισχυρίζεται ότι στην πορεία ο Χουάν Κάρλος τής δώρισε 65.000.000 ευρώ από ενοχές για την «έντονη πίεση» που δέχτηκε εκείνη, αλλά και ως έκφραση της αγάπης του. Από το 2012 έως και το 2020, όμως, κατηγορεί τον Χουάν Κάρλος ότι άρχισε να την παρενοχλεί και να την κατασκοπεύει μέσω των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr