Το παρελθόν εξακολουθεί να στοιχειώνει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, καθώς Γάλλοι εισαγγελείς ζητούν να ανοίξει εκ νέου υπόθεση βιασμού σε βάρος του.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ, 71 ετών σήμερα, είχε κατηγορηθεί από 22χρονη ηθοποιό ότι της είχε επιτεθεί και την είχε βιάσει στο σπίτι του, στο Παρίσι, το 2018.

Η υπόθεση είχε μπει στη συνέχεια στο αρχείο, αφού δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί, όμως το φερόμενο ως θύμα επανήλθε και ζήτησε να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, καθώς στη γαλλική Δικαιοσύνη υπάρχει πρόβλεψη που επιτρέπει στα θύματα να ζητήσουν επανεξέταση. Οι Γάλλοι εισαγγελείς έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, ετοιμάζονται να ζητήσουν τη διενέργεια νέας έρευνας γύρω από την υπόθεση.

Αρνείται τα πάντα

Η προκαταρκτική έρευνα είχε αρχίσει στα τέλη Αυγούστου του 2018, δηλαδή λίγο καιρό αφότου μια 22χρονη ανερχόμενη ηθοποιός, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κατήγγειλε τον Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση και βιασμό στην πόλη Εξ-αν Προβάνς. Η υπόθεση είχε μεταβιβαστεί στη συνέχεια στο Παρίσι, όμως οι έρευνες σταμάτησαν ύστερα από εννέα μήνες, στις αρχές του 2019, επειδή οι Αρχές δεν κατάφεραν να συλλέξουν επαρκείς αποδείξεις, ώστε να στοιχειοθετηθεί απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ηθοποιού. Εκείνη την περίοδο, ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ Ερβέ Τεμίμ δήλωνε ότι ο ηθοποιός αρνούνταν κατηγορηματικά «βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριπτε την καταγγελία της ηθοποιού ως «αβάσιμη».

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε το πρόσωπο του γαλλικού σινεμά μέσα από τους ρόλους του Σιρανό ντε Μπερζεράκ, του Ζαν ντε Φλορέτ και του Καμίλ Κοντέλ, ενώ κέρδισε διεθνή αναγνωρισιμότητα μέσα από την αμερικανική κομεντί «Πράσινη κάρτα» το 1990.
Στη διάρκεια της καριέρας του έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Τύπο με τα δημόσια ξεσπάσματά του, τα οποία οφείλονταν εν μέρει στα 14 μπουκάλια αλκοόλ, που κατά δική του ομολογία κατανάλωνε καθημερινά έως το 2016, αλλά και για την απόφασή του να γίνει Ρώσος υπήκοος, αντιδρώντας στην «εξωφρενική» φορολογία της Γαλλίας.

Πηγή: espressonews.gr