Η κατάσταση της Μαρινέλλας παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Η κατάσταση της Μαρινέλλας παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Η κατάσταση της Μαρινέλλας παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν των θεραπόντων ιατρών της. Η σπουδαία ερμηνεύτρια, που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ μετά από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο, έχει δείξει σημάδια αντοχής. “Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας της”, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Η Μαρινέλλα, παρά την κατάσταση της, επικοινωνεί με την κόρη της, η οποία την επισκέπτεται συχνά. Η 86χρονη δείχνει ιδιαίτερο θάρρος, λέγοντας στην κόρη της: “Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα”. Η ίδια συνεχίζει να σιγοτραγουδά από τα κομμάτια της, δείχνοντας έτσι την επιθυμία της να παλέψει.

Αφού κατέρρευσε στη σκηνή, αρχικά διατηρούσε τις αισθήσεις της, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο. Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε ότι οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια για την ανάγκη προετοιμασίας για τα χειρότερα, αλλά οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι η καρδιά της είναι δραστήρια και θα συνεχίσει να παλεύει.

Σημειώνεται ότι ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ειδικά για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που υφίστανται εγκεφαλικά επεισόδια. Ο φόβος για επιδείνωση παραμένει, καθώς “υπάρχει πάντα ο φόβος της αύξησης του αιματώματος”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και θα περιμένουν τα επόμενα 24ωρα για να διαπιστώσουν αν η αιμορραγία έχει σταματήσει. “Αυτή τη στιγμή, η δυνατή Μαρινέλλα συνεχίζει να παλεύει με τη φαρμακευτική αγωγή που της παρέχεται”, συμπλήρωσε.

Οι γιατροί καλούν το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της ασθενούς και να της επιτρέψει το χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει. “Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για έναν οργανισμό σε αυτή την κατάσταση. Ας αφήσουμε τον ασθενή να παλέψει”, κατέληξαν οι ειδικοί.

Πηγή: tovima.gr