Ο γιατρός δηλώνει ένοχος για τον θάνατο του Matthew Perry από κεταμίνη

Ο γιατρός δηλώνει ένοχος για τον θάνατο του Matthew Perry από κεταμίνη

Ο γιατρός Mark Chavez δήλωσε ένοχος για τον ρόλο του στη χορήγηση κεταμίνης στον Matthew Perry, η οποία συνέβαλε στον θάνατο του γνωστού πρωταγωνιστή της σειράς «Φιλαράκια» το Οκτώβριο του 2023. Ο 54χρονος Chavez, ιδιοκτήτης κλινικής, προμήθευε την κεταμίνη στον γιατρό Salvador Plasencia, ο οποίος τη διακινούσε στον Perry.

Κατά την απολογία του, ο Chavez παραδέχτηκε ότι απέκτησε κεταμίνη μέσω πλαστών συνταγών, και συγκεκριμένα από την πρώην κλινική του και από έναν χονδρέμπορο. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο βοηθός του Perry, Kenneth Iwamasa, συνεργάστηκε με τους δύο γιατρούς, παραδίδοντας στον ηθοποιό κεταμίνη αξίας άνω των 50.000 δολαρίων πριν από την τραγική του απώλεια. Σε μηνύματα που αντάλλαξαν οι γιατροί, φαίνεται να συζητούσαν για τα ποσά που θα μπορούσαν να χρεώσουν τον Perry, με ένα από τα μηνύματα να αναφέρει: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Chavez δήλωσε ότι ο πελάτης του αναλαμβάνει την ευθύνη και συνεργάζεται πλήρως. Ο Chavez παρέδωσε το διαβατήριό του και συμφώνησε να ακυρώσει την ιατρική του άδεια. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος με εγγύηση, έως τις 2 Απριλίου 2025, τότε θα εκδικαστεί η υπόθεσή του. Με την υπόθεση του θανάτου του Perry συνδέονται πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Kenneth Iwamasa, Salvador Plasencia, Mark Chavez, Jasveen Sanga και Eric Fleming.

Πηγή: tovima.gr