Μετά την αποκάλυψη του Χάρη Τζωρτζάκη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γνωστό σκηνοθέτη, με αφορμή ένα δοκιμαστικό για ταινία, ο ηθοποιός μίλησε το πρωί της Τρίτης, στην εκπομπή «Πρωινό».

«Υπάρχει μία ομερτά. Φοβόμαστε να βγούμε να πούμε ονόματα, μην μας κάνουν μηνύσεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άμα η δικαιοσύνη δεν επαλειφθεί, άμα δεν βγει η ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και να υπάρχει ομερτά και φόβος να μην μιλήσει ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να υπερασπιστούμε τα θύματα με τα ίδια μας τα στόματα», είπε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σκεφτείτε ένα παιδί 15 χρονών που ζει αυτήν την τραγική εμπειρία, που φοβόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να μιλήσουμε ελεύθερα, πώς αυτό το παιδί θα πάει στον πατέρα του και τι θα του πει; Πώς θα μιλήσει όταν ξέρει ότι το νομικό σύστημα ενός κράτους είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να μην προστατεύει αυτό το παιδί;»

Πηγή: espressonews.gr