Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν πως όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν πλήρη ανοσοποίηση, όταν βρίσκονται μαζί με άτομα που επίσης έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας και να βγάλουν τις μάσκες.

Τη χαλάρωση των μέτρων θα μπορούν να απολαύσουν σταδιακά όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό. Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο iatropedia.gr, o ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γεώργιος Χρούσος:

“Είναι πολύ πιθανόν να χαλαρώσουν τα μέτρα με τους εμβολιασμένους. Θα μπορούν π.χ. να μην φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και σε κλειστούς χώρους με τους δικούς τους αν είναι κι αυτοί εμβολιασμένοι. Γιατί φαίνεται από τα αποτελέσματα μελετών, ότι λίγο μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι αν είναι να μεταδώσουν τον ιό. Αλλά και να κολλήσουν περνούν τη νόσο ελαφρά. Δεν πεθαίνει κανείς μετά τον εμβολιασμό”, σημειώνει.

Τσιόδρας: Έρχεται απαλλαγή των εμβολιασμένων από τη χρήση της μάσκας
Μιλώντας πρόσφατα σε σχετική εκδήλωση του ΕΚΠΑ και ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανή απαλλαγή των εμβολιασμένων από τη χρήση μάσκας όταν βρίσκονται μεταξύ τους.

Πηγή: patrastimes.gr