Ακόμη ένα ξενοδοχείο -συγκεκριμένα το τρίτο- στη Μύκονο αποκτούν συμφέροντα που συνδέονται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο λόγος για το ξενοδοχείο «Kensho Psarou», ιδιοκτησίας της Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε., που πουλήθηκε στη Monterock International.

Η πώληση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έγινε αντί 19.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.000.000 ευρώ αφορούν ανάληψη δανεισμού από τη Monterock και τα άλλα 14.000.000 ευρώ μετρητά προς τη Notion, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιώργου Νικητίδη, ο οποίος «ύψωσε» πριν από μερικά χρόνια στη διάσημη παραλία Ψαρού, στο νησί των ανέμων, το ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο «Kensho». Στη Monterock International συμμετέχουν ο Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης και κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε συνεργασία με την Investment Corporation of Dubai (ICD). Πρόκειται για επενδυτική εταιρία που διαχειρίζεται το κρατικό fund του Εμιράτου του Ντουμπάι, τοποθετώντας κεφάλαια σε στρατηγικές επενδύσεις διεθνώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Monterock προτίθεται να προβεί σε επενδύσεις επιπλέον 10.000.000 ευρώ, επεκτείνοντας τη βραβευμένη μονάδα «Kensho Psarou» σε παρακείμενες εκτάσεις, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης στα 29.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο νησί των ανέμων, για να κλείσει το χρυσό deal χρειάστηκαν μήνες διαβουλεύσεων και υποχωρήσεων και από τις δύο πλευρές. Ο Πέτρος Στάθης είχε ενδιαφερθεί και παλαιότερα για την αγορά του ξενοδοχείου, αλλά θεώρησε τότε το ποσό εξωπραγματικό. Διατήρησε όμως πολύ καλές σχέσεις με τον Γιώργο Νικητίδη και τελικά η εξαγορά στέφθηκε με επιτυχία και σαμπάνιες. Μάλιστα λέγεται ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κιόλας τον Μάιο, για να μη χαθεί η σεζόν, με νέο όνομα αλλά σχεδόν με το σύνολο του προσωπικού που είχε προσληφθεί. Ο επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης διατηρεί όμως άριστες σχέσεις και με τους ιδιοκτήτες του Nammos, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί άγρια με τον Νικητίδη, βάζοντας τέλος στον πόλεμο με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τις μουσικές που είχε ξεσπάσει στη διάσημη παραλία της Μυκόνου.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr