Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δημάρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Το ζήτημα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο κ. Πελετίδης σε δηλώσεις του έκανε γνωστό πως υπέβαλλε από την πλευρά του Δήμου δυο εναλλακτικές προτάσεις που αφορούν σε νέους χώρους κατασκευής του κτιρίου – ΚΕΤΧ, πρώην Λαδόπουλου – προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το έργο. Επιπλέον ο κ. Πελετίδης έθεσε εκ νέου το αίτημα για τη δημιουργία δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα, με την προοπτική να συστεγαστεί στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο.

Για το θέμα σε δηλώσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως σε διάστημα δυο μηνών θα επισκεφθεί εκ νέου την Πάτρα και τότε «θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε την τελική απόφαση για το χώρο, όπου θα ανεγερθεί το Αστυνομικό Μέγαρο».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η τοπική αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα ενισχυθεί με 100 νέα οχήματα ως το τέλος του χρόνου και οι αστυνομικοί με  μέσα ατομικής προστασίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε και το θέμα της Πατρών Πύργου.  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης της χρηματοδότησης για έργα συντήρησης στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, υπενθυμίζοντας πως έχουν διασφαλιστεί ήδη 10 εκ, ευρώ και αναμένονται ακόμα 15εκ ευρώ, προς έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο. Από την πλευρά του ο κ. Πελετίδης επισήμανε πως  «Για εμάς η Πατρών Πύργου θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Έχουμε τονίσει πως οι ευθύνες είναι διαχρονικές».

83554313_613067606255645_4662610116144698515_n-620x420

Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού έφτασε πριν τη 1 το μεσημέρι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης συνόδευε τον Υπουργό.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Μ. Χρυσοχοΐδης θα έχει επαφές με τοπικούς άρχοντες και φορείς του τόπου αλλά και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. για να ενημερωθεί για τα τοπικά προβλήματα.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης νωρίτερα είχε μια δίωρη συνάντηση στο γήπεδο Δ. Τόφαλος, με τους αστυνομικούς διευθυντές και τους διοικητές Τμημάτων και των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων της Δυτικής Ελλάδας όπου τους έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, ετέθη στον Υπουργό από τους επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Επιπλέον στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε και η Πατρών – Πύργου, η οποία αν και αστυνομεύεται επαρκώς εκφράστηκε η πεποίθηση πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τη γενικότερη αντιμετώπιση της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Πηγή: patrastimes.gr