Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για τις επίμαχες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη, χαρακτηρίζοντας τους μηνυτές και μάρτυρες της υπόθεσης ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

«Χθες προσπάθησα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι. Δεν μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, ούτε το στιλ του που είναι, που είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας είναι οι απόψεις του κύριου Λιγνάδη», είπε αρχικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Και συνέχισε: «Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν κι αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα» ανέφερε, αρχικά, ο γνωστός τραγουδοποιός.

«Ο Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεσή του – Είναι σκανδαλώδες»

O Φοίβος Δεληβοριάς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος τηνν υπόθεσή του.

«Ένα άλλο σκανδαλώδες θέμα είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεση του. Δηλαδή λέει ότι είμαι εδώ επειδή υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας και που πιστεύει προφανώς ο κύριος Λιγνάδης. Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα» κατέληξε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Δείτε όσα είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς:

Πηγή: patrastimes.gr