Στην ποινή του ηγέτη της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.

Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, καταδικάστηκε σε ισόβια.

  • Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

«O ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσής Αυγή» καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Μεταξύ των έξι άλλων στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε επίσης σε 13 χρόνια φυλάκιση. Η βουλευτική ασυλία του πρέπει να αρθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, μόλις εκδοθεί ένταλμα σύλληψης».

«Το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 13 ετών και τον πρώην εκπρόσωπο του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη όπως επίσης και το «δεξί χέρι» του Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά».

Για την γαλλική εφημερίδα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

«Η δολοφονία του αριστερού ακτιβιστή τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, συγκλόνισε την Ελλάδα», επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

  • Βελγική εφημερίδα «Lalibre»

«Ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή«, φανατικός θαυμαστής του Εθνικοσοσιαλισμού, Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε 13 χρόνια φυλάκιση από το Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης», γράφει η βελγική εφημερίδα.

  • Ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung»:

«Πολυετή φυλάκιση σε Έλληνες ακροδεξιούς», είναι ο τίτλος της ελβετικής εφημερίδας «Neue Zuercher Zeitung» σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση για την διευθυντική ομάδα της «Χρυσής Αυγής».

«Δικαστήριο στην Αθήνα καταδίκασε την ηγεσία του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» σε πολυετή φυλάκιση για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

  • Aυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung»

«Ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσής Αυγής», Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung».

«Η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση».

«Άλλα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από δέκα έως 13 χρόνια. Έντεκα πρώην βουλευτές του κόμματος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από πέντε έως επτά ετών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση (ERT) από την αίθουσα του δικαστηρίου».

Πηγή: patrastimes.gr