Συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσε χθες στη δίκη κάνοντας αποκαλύψεις. Ξέσπασε σε κλάματα όπως σας γράψαμε και δήλωσε πως την απέλυσαν από εκπομπή που εργαζόταν επειδή θα κατάθετε υπέρ του ηθοποιού.

«Έχω έρθει εδώ να πω την αλήθεια, γιατί έναν χρόνο πριν -ακριβώς σαν σήμερα- με απέλυσαν από τη δουλειά μου στην ΕΡΤ, επειδή σήμερα θα βρισκόμουν εδώ. “Απολύεσαι, γιατί θα καταθέσεις υπέρ του Φιλιππίδη” μου είπε η Νανσυ Ζαμπέτογλου από το “Στούντιο 4”, όπου εργαζόμουν.

7998 PETROS FILIPIDIS 1442022

Ήρθε η Τζένη Διαγούπη, η ηθοποιός, και είπε “Τι τη θέλετε αυτήν εδώ;” Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δεν θα ερχόντουσαν στην εκπομπή, επειδή δούλευα εκεί εγώ, και με απέλυσαν!» ανέφερε η μάρτυρας και ξέσπασε σε λυγμούς.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της φορτισμένης συναισθηματικά κατάθεσής της, προκειμένου να ηρεμήσει για να μπορέσει να συνεχίσει.

petros filippidis850

«Δε γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διαφορά επίπεδα με τον κ. Φιλιππίδη. Κάποιες φορές συνεργαστήκαμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Έχω φύγει με κλάματα, μου έχει φωνάξει, αλλά του έχω φωνάξει κι εγώ. Είναι απαιτητικός και τελειομανής. Είναι άνθρωπος που αγαπά πολύ το θέατρο. Η αγάπη του δεν φαινόταν μόνο από το άρτιο αποτέλεσμα των παραστάσεων. Ορμώμενος από την υπερβολική αγάπη για το θέατρο, γινόταν νευρικός και απαιτητικός» είπε η μάρτυρας, που στη συνέχεια εκθείασε τον Πέτρο Φιλιππίδη λέγοντας: «Η συμπεριφορά του στις γυναίκες συναδέλφους ήταν πάντα άψογη. Τους φρόντιζε όλους. Ήταν απλόχερος, καλός, βοηθούσε τους αστέγους».

20220401084416 1D8A9378

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όταν η μάρτυρας ρωτήθηκε από την υπεράσπιση αν βρισκόταν σε ερωτική σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Το ρωτώ γιατί η ίδια στην κατάθεσή της στην ανάκριση είπε για όλες τις άλλες γυναίκες ότι του την έπεφταν…» δικαιολογήθηκε ο δικηγόρος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας, με τη συνήγορο του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, να χαρακτηρίζει «φτηνή» την ερώτηση.

petros filippidis849

Ο κ. Μίντζιας θέλησε να αναγνώσει προσωπικές συνομιλίες της μάρτυρος με άλλη ηθοποιό, στην οποία φέρεται ότι μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτική σχέση μεταξύ τους.

«Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη, προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως, ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω» φώναξε η μάρτυρας.

«Υποβάλλω ένσταση για να μην υποβληθούν ερωτήσεις προσωπικές στη μάρτυρα» ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

petros filippidis851

Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την ένσταση, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση.

filippidis

Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, επισημαίνοντας: «Η ίδια λέει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο.

IMG 2064 Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτήν την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί».

Πηγή: espressonews.gr