Με λυγμούς, σπασμένη φωνή και τρέμοντας ολόκληρη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η δεύτερη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, τον Φεβρουάριο του 2010, μέσα στο θέατρο «Μουσούρη».

Παρά τις προσπάθειές της, η μάρτυρας δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, ενώ το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει τρεις φορές, αφού δεν ένιωθε καλά.

7998 PETROS FILIPIDIS 1442022

«Βρίσκομαι σε μεγάλη ένταση, ανεβαίνουν οι σφυγμοί μου…» είπε η κοπέλα την τρίτη φορά που επιχείρησε να περιγράψει την επίμαχη στιγμή. Ωστόσο, πήρε βαθιές ανάσες και συνέχισε την περιγραφή της με αρκετές διακοπές. «Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στον λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα “σας παρακαλώ, σταματήστε!”.

IMG 7351Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ηταν μια πάλη. Ηταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε…» περιέγραψε η μάρτυρας και σταμάτησε ξανά, με το δικαστήριο να αποφασίζει να διακόψει για σήμερα, προκειμένου να συνέλθει.

20220401084411 1D8A9361

Αναφερόμενη στην επίμαχη ημέρα η γυναίκα είπε πως είχε κανονίσει να δει μια φίλη της πριν από το θέατρο, αλλά ο Φιλιππίδης την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να πάει πριν από την παράσταση. «Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, μου είπε “έλα πιο νωρίς για να σου δώσω το κείμενο της παράστασης και του σεναρίου της σειράς”. Ηταν αστείο να αμφισβητήσω ότι μπορεί ένας τόσο μεγάλος ηθοποιός να με βάλει σε σειρά που πρωταγωνιστεί και σκίζει. Πήρα, λοιπόν, τη φίλη μου και της ακύρωσα για εκείνη τη μέρα» ανέφερε.

filippidis

Στη συνέχεια της κατάθεσής της περιέγραψε ότι βρήκε κλειστό το θέατρο, αφού ήταν πολύ νωρίς, γύρω στις 12.30 το πρωί.

«Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε να μπω από την πίσω πόρτα, για την οποία με καθοδήγησε. Αυτό που με ξάφνιασε ήταν πως με υποδέχτηκε φορώντας ένα παντελόνι κι ένα φανελάκι λευκό με τιράντες. Πήγαμε στο καμαρίνι και μου λέει “βγάλε το παλτό σου”. Λέω “θα το φορέσω λίγο ακόμα γιατί κρυώνω”. Με ρώτησε αν θέλω να πιω κάτι. Υστερα από λίγο, μου λέει να βγάλω το παλτό για να μου δείξει κάτι. Τότε ένιωσα το χέρι του να με αγκαλιάζει. Αστραπιαία σηκώθηκα και πήγα πίσω στον καναπέ και έκανα ότι με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου. Ήρθε δίπλα μου στον καναπέ και από εκεί ξεκίνησε ένας εφιάλτης».

filippidis 9

Νωρίτερα, η μάρτυρας είχε περιγράψει ότι σε μια από τις προηγούμενες συναντήσεις τους, όπου συζητούσαν διάφορα πράγματα, ο ηθοποιός τής πρότεινε να διαβάσει ένα βιβλίο.

«Μου είπε να διαβάσω ένα βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη, το “Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ”. Ηθελα να το διαβάσω, το αγόρασα και ήταν ένα μαθηματικό κείμενο, το οποίο δεν καταλάβαινα. Του είπα “το αγόρασα, αλλά δεν κατάλαβα” και μου είπε “εγώ θα είμαι για σένα ο θείος Πέτρος. Ο μέντοράς σου”» διηγήθηκε η γυναίκα, που ως την επίμαχη ημέρα δεν θεωρούσε επιλήψιμη τη συμπεριφορά την οποία εκδήλωνε ο Φιλιππίδης.

Πηγή: espressonews.gr