Για την πορεία της πανδημίας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία στην χώρα μας, έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο καθηγητής μιλώντας στον “ΑΝΤ1” το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού σημειώνοντας πως είναι ικανοποιητικό ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» σπεύδουν να εμβολιαστούν και συμπλήρωσε πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Αναφερόμενος δε στην 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη δεύτερη δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Ο κ. Δημόπουλος πάντως έκανε λόγο για πιθανότητα μετάδοση του κορωνοϊού από άτομο που έχει εμβολιαστεί. Όπως είπε κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, τονίζοντας παράλληλα πως μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Πηγή: patrastimes.gr