Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία της «Espresso» στο χθεσινό της φύλλο ότι σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκεται από προχθές στο πλευρό του, στη μάχη που δίνει για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Υγεία».

teos 2 1
Από τα αριστερά προς τα δεξιά Η Τατιάνα Μπλάτνικ Η Άννα-Μαρία Γλίξμπουργκ και ο Πρίγκιπας Νικόλας

Χθες όλοι μαζί προσευχήθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών. Οι πολίτες που τους είδαν έστειλαν τις ευχές τους για να τα καταφέρει ο Κωνσταντίνος.

teos 1 2
Ο Πρίγκιπας Παύλος

Εκεί ήταν η αδελφή του Σοφία, βασίλισσα της Ισπανίας μέχρι πρότινος, ο Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, που βρίσκονταν στην Τζαϊπούρ της Ινδίας, η άλλη αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, όπως και οι Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγοι του Παύλου και του Νικολάου. Τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώθηκαν και γευμάτισαν στη Μητροπόλεως και ύστερα πήγαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

teos 4

Οι στιγμές για τον τέως βασιλιά είναι πάρα πολύ κρίσιμες, καθώς αυτό το δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ήταν ιδιαίτερα δυνατό. Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο βγαίνουν με το σταγονόμετρο και ορισμένες αναφέρουν ότι πού και πού εμφανίζει μια κάποια επαφή με το περιβάλλον. Ομως δίνει σκληρή μάχη.

teos 3
Η βασίλισσα Σοφία

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κωνσταντίνου, που ήταν τον Οκτώβριο του 2022, έδειχνε σε όλους όσοι τον είδαν την επιδείνωση της υγείας του. Ηταν στο καροτσάκι, αδυνατισμένος, µε ρινικούς καθετήρες, απαραίτητους για οξυγονοθεραπεία, που έπαιρνε. Εκείνη την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, το µεσηµέρι, ο Κωνσταντίνος μαζί με τη σύζυγό του Αννα Μαρία και τις αδελφές του, την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και την Ειρήνη, απόλαυσαν παρ’ όλα αυτά τη μεσημεριανή τους βόλτα στο Athenee της Βουκουρεστίου.

Οι Αθηναίοι που τους είδαν ευγενικά χαιρέτησαν τη Σοφία και τον Κωνσταντίνο. Η Αννα Μαρία, που στέκεται πλάι του 66 χρόνια, περνάει πολύ άσχημα σήμερα. Το ίδιο και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια που ελπίζει πια σε ένα θαύμα.

Πηγή: espressonews.gr