Ο έρωτας με τον Αλεξανδράκη, ο χαμός με τον «Αγνωστο πόλεμο» και το τηλέφωνο που δεν χτυπάει ποτέ

Δύσκολες ώρες για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου Γκέλυ Μαυροπούλου, η οποία από χθες το πρωί βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Η σπουδαία ηθοποιός αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς η πτώση της μέσα στο σπίτι της παραλίγο να αποβεί μοιραία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 88χρονη ηθοποιός έχει κάκωση στην οσφυική μοίρα, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Όλα άρχισαν χθες το πρωί, όταν η ηθοποιός, καθώς έκανε τις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού, ζαλίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη. Εχοντας τις αισθήσεις της ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, οπότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στα έκτακτα περιστατικά.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια, κόρη της Μαρίκας Κρεβατά και του Αγγέλου Μαυρόπουλου, τον περασμένο Νοέμβριο είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και είχε συγκλονίσει με όσα είπε για την πολυτάραχη ζωή της.

Όπως είχε αναφέρει, ο πρώτος μεγάλος έρωτας της ζωής της ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, για τον οποίο το έσκαγε από το παράθυρο του σπιτιού της προκειμένου να πάει να τον συναντήσει, ενώ είχε αναφερθεί με πολύ κολακευτικά λόγια και στον μοναδικό σύζυγό της, τον Στέφανο Στρατηγό. «Τον Στέφανο τον αγάπησα πάρα πολύ. Οι γονείς δεν χάρηκαν καθόλου για τη σχέση μας αυτή. Ήταν πολύ καλό παιδί, όμως χωρίσαμε πολύ γρήγορα».

Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τη μητέρα της Μαρίκα Κρεβατά στον «Ανακατωσούρα»

Η Γκέλυ Μαυροπούλου δεν απέκτησε παιδιά. Στην ίδια συγκλονιστική συνέντευξη είχε μιλήσει και για τη μοναξιά: «Δεν έχω μοναξιά… Έχω ένα σκυλάκι που με λατρεύει και το λατρεύω. Μπορεί να έχω πολλούς συγγενείς και φίλους, ωστόσο κανείς δεν παίρνει ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο δεν χτυπάει ποτέ».

Σκηνή από τον «Αγνωστο πόλεμο»

Η σπουδαία ηθοποιός, εκτός από τις τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες που έκανε στις Φίνος Φιλμ και Καραγιάννης Καρατζόπουλος, έπαιξε και σε τηλεοπτικές σειρές του Νίκου Φώσκολου με τεράστια επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ερήμωναν οι δρόμοι τη δεκαετία του ’70 προκειμένου να δουν όλοι τις τηλεοπτικές σειρές «Ο άγνωστος πόλεμος» και «Εν τούτω νίκα». Η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχε πει για τον Νίκο Φώσκολο: «Ο Φώσκολος ήταν ο άνθρωπος που με λάτρεψε. Νομίζω δεν θα ξαναβγάλει τέτοιο σκηνοθέτη η Ελλάδα».

Πηγή: espressonews.gr