Πάνω από το 99% των κρουσμάτων που αφορούν την Δυτική Ελλάδα και ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΥ, προέρχονται από την μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 99,57% των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας για την Δυτική Ελλάδα αφορούσαν την μετάλλαξη Δέλτα, γεγονός που φανερώνει ότι ο συγκεκριμένος τύπος ιού έχει κυριαρχήσει στην περιοχή μας.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών η μεγαλύτερη διασπορά και ο βασικός χώρος μετάδοσης έχει πάψει πλέον να είναι η εργασία και έχει μεταφερθεί εντός του σπιτιού, στην οικογένεια.

Ωστόσο, οι νέοι είναι αυτοί που εξακολουθούν να οδηγούν τον ιό, ενώ κυρίαρχο χαρακτηριστικό του τέταρτου κύματος, πάντα με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι ότι η Δέλτα χτυπάει νεαρές ηλικίες και ανηλίκους, με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα.

Σε ότι αφορά την νοσηρότητα του ιού η Δέλτα μπορεί να γίνει φονική για τους ανεμβολίαστους και ειδικότερα για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Μέσα σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο τέσσερις άνθρωποι από 60 ετών και κάτω, έχασαν την ζωή τους στα νοσοκομεία της Πάτρας, δίνοντας για αρκετό καιρό τη μάχη τους.

Δυο ακόμα άνδρες ανεμβολίαστοι παλεύουν στην ΜΕΘ του Ρίου για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο και ένας νεαρός μόλις 25 ετών.

Πηγή: patrastimes.gr