Στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων , η οποία θα διερευνήσει και θα δω΄σει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει προκαλέσει το υψηλό ποσοστό θανάτων ασθενών με κορονοϊό που είχαν εισαχθεί στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου, προχώρησε ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου ‘Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» στον max fm αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός, ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει ζητήσει απαντήσεις από τον διοικητή του Νοσοκομείου, αλλά και τον διευθυντή της συγκεκριμένης ΜΕΘ, καθώς και την προϊσταμένη, για τα «ανεξήγητα» υψηλά ποσοστά θνητότητας , μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.
Βούλησή μας είναι να μη μείνει τίποτα αναπάντητο τόνισε ο κ. Καρβέλης, σημειώνοντας πως το πρόβλημα εντοπίστηκε στη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ προ δεκαπενθημέρου, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου υγείας και διοικητών των νοσοκομείων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός σε δηλώσεις του στην εκπομπή επεσήμανε πως η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι πολυπαραγοντική, ενώ άφησε να εννοηθεί πως στην περίπτωση του Αγρινίου πρέπει να διερευνηθεί εαν οι εισαγωγές στην ΜΕΘ covid του νοσοκομείου γίνονται λόγω έλλειψης κλινών την τελευταία στιγμή, με τον ασθενή να είναι ήδη επιβαρυμένος και ενδεχομένως σε μη ανατρέψιμη κατάσταση, καθώς και κατά πόσο, η παρακολούθηση των ασθενών με covid γίνεται σε εικοσιτετράωρη βάση, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει έλλειψη γιατρών

Πηγή: patrastimes.gr