Οι προαναγγελθείσες αλλά και οι ήδη πραγματοποιημένες ανατιμήσεις σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά θα δυναμιτίσουν τα ήδη σαθρά θεμέλια της Ελληνικής Οικονομίας.

Μετά από μια δεκάχρονη οικονομική κρίση και δύο χρόνια κορονοϊού, που συρρίκνωσε δραματικά το διαθέσιμο καταναλωτικό εισόδημα, οι μικρομεσαίες εμπορικές και γενικά Ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Οι  τοπικές επιχειρήσεις όλο αυτό το διάστημα με αίσθημα ευθύνης κράτησαν χαμηλά τις τιμές απορροφώντας όποιες ανατιμήσεις και μειώνοντας τα εισοδήματά τους. Χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με ένα εχθρικό και εκδικητικό τραπεζικό σύστημα δίνουν κυριολεκτικά αγώνα επιβίωσης.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες και με εξωφρενικό ενεργειακό κόστος που καθιστά τις τοπικές επιχειρήσεις μη ανταγωνιστικές (ακόμη και προ των επικείμενων ανατιμήσεων πληρώνουμε βάσει επίσημων στοιχείων το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη) καμία αναθέρμανση και ανάταξη της οικονομίας πόσο μάλλον ανάπτυξη δεν είναι δυνατή.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα απορρόφησης των διεθνών ανατιμήσεων και πάταξης κάθε προσπάθειας αισχροκέρδειας καθώς και στήριξης του λαϊκού  εισοδήματος. Παράλληλα γίνεται ολοφάνερη η ανάγκη μέτρων ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής και των τοπικών επιχειρήσεων. Η χώρα δεν αντέχει ένα νέο σαρωτικό κύμα φτωχοποίησης του λαού και καταστροφής των τοπικών επιχειρήσεων.

Πηγή: patrastimes.gr