Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο),  Θανάσης Σταθόπουλος με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο, εκφράζει τις «θερμές ευχαριστίες» του για τη «σταθερή στήριξη» του αθλήματος από τον Δήμο Πατρέων.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι πέραν των συνεχόμενων άμεσων αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων των υπηρεσιών του Δήμου στο Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλο, στο οποίο εκτός του Στίβου φιλοξενείται δωρεάν και η Γυμναστική και με το οποίο, όπως είναι γνωστό,  καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε ασχοληθεί αφήνοντας το στο έλεος του χρόνου, υπάρχει πλέον τεχνική μελέτη και αναζητείται χρηματοδοτικό εργαλείο για τη ριζική ανακατασκευή κι τον εκσυγχρονισμού του.

Μετά τις εξωραϊστικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του Στίβου με τη συνδρομή και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ήδη ετοιμάζεται από τις υπηρεσίες του Δήμου μελέτη για την άμεση αντικατάσταση των οργάνων του Γυμναστηρίου Γυμναστικής, που έχουν φθαρεί από το χρόνο και κρίνονται πλέον ακατάλληλα, ενώ τεχνική παρέμβαση θα γίνει και στο ταρτάν του ανοικτού σταδίου για την βελτίωση του, παρόμοια με αυτή που έγινε πρόσφατα στο βοηθητικό στάδιο του Παμπελοποννησιακού.

Παράλληλα για την αποσυμφόρηση του Γυμναστηρίου της Γυμναστικής του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία και 2ου Γυμναστηρίου Γυμναστικής στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο ΑΣΟ, στο οποίο επίσης θα φιλοξενηθούν το Πίνγκ Πονγκ,  η Τοξοβολία κλειστού χώρου και τα Δυναμικά αθλήματα  Πυγμαχία, Τάε Κβο Ντο κ.ά.

Στη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας, που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς, προχωρά ο Δήμος».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Αξιότιμοι κύριοι,

Παρακαλούμε δεχθείτε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  μας τις θερμές ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα που  παρουσιάστηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις Λαδόπουλου.

Η στήριξη που σταθερά μας παρέχεται αποδεικνύει την ευαισθησία σας στην  ανάπτυξη και τη διάδοση των αθλημάτων της Γυμναστικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στις προσπάθειες μας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των  αθλητών – τριών μας και την επίτευξη των νέων στόχων μας. “

Πηγή: patrastimes.gr