Η πύρινη λαίλαπα που καίει τα τελευταία 24ωρα στη χώρα έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στο περιβάλλον αφού χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη και χιλιάδες ζώα άφησαν την τελευταία τους πνοή στις φλόγες.

Και ενώ οι φλόγες ακόμα καίνε και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε λίγη ώρα αφού οι αναζωπυρώσεις αποτελούν εφιάλτη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram προχώρησε σε μια ανάρτηση – πρόταση.

Χαρακτηριστικά, ο Θανάσης Ευθυμιάδης έγραψε:

«Παντού εικόνες που μας πληγώνουν βαθιά… τα δέντρα και τα ζώα καίγονται, οι ηρωικοί πυροσβέστες να κλαίνε για τις ελλείψεις σε οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, αυτοθυσία από τους εθελοντές… όλοι να βοηθάμε τους ανθρώπους και τα ζώα που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο Διοικητής της αεροπορίας στρατού παραιτείται για κακή διαχείριση των ελικοπτέρων στην κατάσβεση των πυρκαγιών, η ατμόσφαιρα αποπνικτική με Δηλητήριο στον αέρα που Αναπνέουμε… και Κάθε χρόνο τα ίδια και Κάθε χρόνο τα ίδια και Κάθε χρόνο τα ίδια…

screen-09.32.40[10.08.2021]

Για να μπει, όμως, ένα τέλος (και να μην μας θυμούνται οι επερχόμενες γενεές σαν τους δολοφόνους του παραδείσου), μήπως θα έπρεπε να πάρουν μία γενναία απόφαση τα αρμόδια υπουργεία;

Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική και ούτε το σκέφτομαι. Πόσο δύσκολο είναι όμως να σκεφτούν και να εφαρμόσουν οι πολιτικοί μας τον εξής νόμο: όποιος χτίσει σε δασική περιοχή που κάηκε από τη φωτιά θα πηγαίνει στη φυλακή για οικοκτονία και το σπίτι θα γκρεμίζεται αμέσως, καμία εξαίρεση και κανένα παραθυράκι με χρηματικά πρόστιμα.

Υ.Γ.: Κατά τους δασολόγους που εμπιστεύομαι, για την αναδάσωση ,δεν χρειάζεται δενδροφύτευση καινούργιων δενδρυλλίων θερμοκηπίου αλλά να αφήσουμε τη μητέρα γη να ξαναζωντανέψει μόνη της _ξέρει πως να το κάνει . Μόνη εξαίρεση τα αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα, για την συγκράτηση του χώματος. **ενθαρρύνω Όλους να κλάψουν ελεύθερα χωρίς να καταπιέζουν τον πόνο μέσα».

Πηγή: patrastimes.gr