Θλίψη στον χώρο του θεάτρου και τον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του χαμού του 64χρονου Μιχάλη Αδάμ, ενός εκ των ισχυρότερων θεατρικών παραγωγών στην Ελλάδα, που είχε υπογράψει μεταξύ άλλων τις παραστάσεις «MasterClass» και «Priscilla».

Αυτός που έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση ήταν ο Στράτος Φαναράς μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook. «Χάσαμε πριν από λίγες ώρες τον αγαπημένο μας φίλο, τον αδελφό μας Μιχάλη Αδάμ. Αιώνια η μνήμη σου, Μιχάλη μου. Να οργανώνεις παραστάσεις στα λιβάδια του ουρανού, μέχρι να συναντηθούμε πάλι. Έχουμε τόσα πολλά να πούμε και να κάνουμε ακόμη» έγραψε λιτά, αλλά με πολύ συναίσθημα.

Ο άνθρωπος του θεάτρου, που δεν αποχωριζόταν την τραγιάσκα του, είχε ανεβάσει μεταξύ άλλων τα μιούζικαλ «Sweet Charity» με τη Σμαράγδα Καρύδη, «Ο βιολιστής στη στέγη» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, «Priscilla the Musical» με τον Γιώργο Καπουτζίδη, «MasterClass» με τη Μαρία Ναυπλιώτου και πολλές παιδικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και εισπράττοντας την αναγνώριση όλων για τη συνεισφορά του στον χώρο του θεάματος.

Μάλιστα η Μαρία Ναυπλιώτου, μη μπορώντας να κρύψει τη στενοχώρια της, αποχαιρέτησε τον Αδάμ με τον δικό της τρόπο μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram: «Μιχάλη, η απώλειά σου μας βύθισε στη θλίψη. Είναι σκληρό, άδικο και τόσο δύσκολο. Θα έχεις πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η σκέψη μου και η αγάπη μου στην οικογένειά σου» ήταν τα τρυφερά λόγια της ηθοποιού.

Δεν πρόλαβε να το χαρεί

Το τραγικό με τον Μιχάλη Αδάμ ήταν πως είχε έτοιμη την παράσταση «Μηχανή Touring» με τον Ορφέα Αυγουστίδη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, αλλά δεν πρόλαβε να καμαρώσει το νέο του θεατρικό «παιδί».

Ανάμεσα στα θεατρικά του εγχειρήματα ξεχωρίζει η σπουδαία μουσική παράσταση «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου», ενώ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο θέατρο Badminton είχε ανεβάσει παραστάσεις που είχαν συζητηθεί!

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον ίδιο να μιλάει πάντα με καμάρι για τη συνεργασία του με τον τεράστιο μουσικοσυνθέτη. Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με τον Μίκη και τις συναυλίες σε 27 πόλεις της Αμερικής: «Εκείνη την περίοδο, περίπου το 1993-1994, μου ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο είχαμε γίνει φίλοι από το τηλέφωνο, μέσω και του Κώστα Σπηλιάδη, να τον ακολουθήσω σε μια περιοδεία που είχε σε 27 πόλεις στην Αμερική, να τον βοηθήσω στις δημόσιες σχέσεις και γενικώς να εμπλακώ με την παραγωγή. Είχαμε 150 άτομα: Ορχήστρες, χορωδίες, τραγουδιστές».

Πηγή: espressonews.gr