Ο Δήμος Αιγιάλειας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας. Πρόκειται για ένα έργο που ήρθε εις πέρας σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και μετά από μήνες ψηφιοποίησης τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού και σπάνιων αρχειακών στοιχείων.

Σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία συνδυάζονται με τον θεματικό χαρακτήρα των αιθουσών του πρώτου ορόφου του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, ενός στολιδιού της πόλης του Αιγίου, αλλά και με ενδιαφέροντα συμβατικά εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορική μνήμη.

Οι τρείς αίθουσες του Μουσείου αφορούν τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας στην προετοιμασία αλλά και την έναρξη του Αγώνα, τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και τέλος τον σπουδαίο Αγωνιστή, Ανδρέα Λόντο.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 οι πόρτες του Μουσείου Ψηφιακών Εκθεμάτων ανοίγουν. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 και θα ακολουθήσει ξενάγηση των παρευρισκόμενων, με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων κατά του covid 19.

Πηγή: patrastimes.gr