Σφοδρή επίθεση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, κατά των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα, που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη μαζική και νόμιμη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων που αποφάσισε αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης.

Η ανακοίνωση

“Για άλλη μια φορά, μετά από χρόνια αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, για το Γολγοθά που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοί μας με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την πανδημία εμφανίστηκαν οι ξεχασμένοι, απαξιωμένοι και νόθοι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη μαζική και νόμιμη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων που αποφάσισε αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης.

Δεν μας κάνει εντύπωση που αντί να τα βάλλουν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, επιτίθενται σε όλους εμάς τους συνδικαλιστές, τους αντιπροσώπους του ΕΚΠ που δίνουμε καθημερινά μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς, που ματώνουμε για τη λειτουργία και δράση των συνδικάτων μας κόντρα σε κάθε είδους μηχανισμούς.

Άλλωστε, είναι όλοι αυτοί που δεν έβγαλαν «άχνα» ενάμιση χρόνο τώρα για τις συνθήκες δουλειάς μέσα στην πανδημία, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής μας. Που συνεχίζουν να έχουν τρομερή αφωνία για το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το 8ωρο, που βάζει ταυτόχρονα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, στην ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Ευθυγραμμίζονται πλήρως με την απαξιωμένη στους εργάτες ηγεσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. 

Σήμερα λοιπόν, έρχεται ένα Μονομελές Πρωτοδικείο που προσπαθεί να μπλοκάρει τις νόμιμες, μαζικές και συλλογικές μας διαδικασίες, χωρίς καν να μπαίνει στη ουσία των γελοίων και ψεύτικων ισχυρισμών των νόθων, χωρίς καν να παίρνει υπόψη του την προχτεσινή απόφαση του Εφετείου που δεν δικαιώνει τους νόθους. Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μια τέτοια προκλητική απόφαση, βγαίνει παραμονές της Απεργίας στις 10 Ιούνη, αλλά και την ίδια μέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα για την εργατική τάξη.

Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης Διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών μας διαδικασιών. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια Διοίκηση που βρέθηκε μετά από δεκαετίες στο τιμόνι του ΕΚ και πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς της εργατικής τάξης της πόλης μας, πάλεψε μαζί με το λαό της Πάτρας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλους τους Αντιπροσώπους του ΕΚΠ, αύριο Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Δεν κάνουμε πίσω! Χιλιάδες εργάτες και δεκάδες συνδικάτα, ο λαός της Πάτρας αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο, την ύπαρξη και δράση της σημερινής Διοίκησης του ΕΚΠ. Όλες και όλοι στην Απεργία στις 10 Ιούνη, στις 10:30πμ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.”

Πηγή: patrastimes.gr